وکیل متخصص و موکل در برابر یکدیگر دارای حق و تکلیف از منظر قانون مدنی ایران می شوند و به همین جهت وظایف و مسئولیت های حقوقی در برابر یکدیگر پیدا می کنند واضح است که در قانون مدنی ایران حدود مسئولیت های هر یک از طرفین وکالت را به جهت پیشگیری از درگیری های احتمالی مشخص کرده است تا از بروز ایجاد دعاوی در آینده به نوعی پیشگیری نماید .
تعهدات وکیل در برابر موکل یا به شکل مستقیم در پیرو قرارداد وکالت است یا به طور غیر مستقیم از تعهدات ضمن آن نشات می گیرد که به هر صورت که انجام این تعهدات ایجاد شده باشد از جانب شخص وکیل امری لازم است. همچنین طرفین وکالت می توانند ضمن انجام این قرارداد شروطی را برای یکدیگر تعیین نمایند و این شروط نباید مخالف قانون باشد .
مفهوم اصطلاحی وکالت
وکالت در اصطلاح حقوقی عقدی است که به موجب آن یکی از طرفین طرف دیگر را برای انجام امری انتخاب و نایب خود می نماید . در تعریفی ساده وکالت امری است که به موجب آن شخص وکیل نماینده یا جانشین کسی می شود که از طرف آن شخص به موجب قرارداد وکالت برای انجام کاری که تعیین شده مأمور می شود .
وکیل در اصطلاح حقوقی به شخصی گفته می شود که به جای موکل انجام کلیه اموری را که ضمن قرارداد وکالت به او محول شده است را انجام می دهد.
مسئولیت مدنی وکیل
به موجب قرارداد وکالت فی مابین وکیل و موکل تعهداتی برعهده ی شخص وکیل قرار می گیرد و شخص وکیل موظف است که به انجام آن تعهدات بپردازد زیرا در غیر این صورت مسئول نقض آن ها بوده و قابل پیگیری حقوقی می باشد.
مسئولیت وکیل در برابر موکل
مسئله ای که بسیار حائز اهمیت است مسئولیت وکیل در قبال شخص موکل است این مسئولیت می تواند در نتیجه اقدامات شخص وکیل صورت گیرد که در قرارداد وکالت به آن اشاره شده است . اقداماتی که شخص وکیل نباید آن ها را طبق تعهدات خود انجام دهد ولی اقدام به انجام آن ها می نماید و باعث ضرر رساندن به شخص موکل می شود و ترک آن به معنای این است که شخص وکیل باید کاری را انجام دهد ولی با انجام ندادن آن باعث ورود خسارت به شخص موکل می شود.
انجام کار خارج از اختیارات وکیل
اگر شخص وکیل خارج از محدوده اختیاراتی که به او داده شده است اقدام به انجام عملی نماید که به واسطه آن عمل به شخص موکل ضرر وارد شود و شخص موکل نسبت به آن عمل که خارج از اختیار وکیل بوده به او اجازه نداده باشد عمل انجام شده توسط وکیل اشتباه بوده و اگر با انجام آن عمل به طور مثال اگر موکل اجازه ندهد که وکیل، مالی را به شخص سومی بدهد و او این را نادیده بگیرد و مال را تحویل دهد و به واسطه آن ضرری به موکل وارد شود ، شخص وکیل مسئول جبران خسارت وارده به موکل می باشد.
عدم انجام کار مورد وکالت توسط وکیل
اگر شخص وکیل به شخص موکل اعلام نماید که از انجام مورد وکالت خودداری خواهد ورزید این اعلام شخص وکیل در واقع به طور کاملا واضح نشانگر تخلف وکیل از تعهدی که به موجب قرارداد وکالت داده است و ترک اموری است که از تعهد قراردادی بین شخص وکیل و موکل نشات می گیرد.
تعهدات وکیل در برابر موکل
تعهد به انجام موضوع وکالت
تعهد اصلی شخص وکیل که به عنوان اصلی ترین تعهدات وکیل مطرح می گردد انجام کارهایی است که در قرار داد وکالت وی متعهد به انجام آن ها می باشد و باید آن چرا که موضوع وکالت می باشد را در حدود اختیاراتی که برای او مشخص شده انجام دهد. حال وکالت ممکن است برای تمام امور موکل باشد یا برای امر یا امور خاصی می باشد و شخص وکیل موظف است که کلیه تعهداتی را که در قرارداد وکالت به آن متعهد شده است را به انجام برساند.
تعهد به تلاش و کوشش متعارف
وکیل باید در راستای قرارداد وکالت و اختیاراتی که به او محول شده تلاش خود را در خصوص رسیدگی به مشکل شخص موکل بگذارد به این معنا که اگر رسیدگی به کار موکل نیازمند سرعت العمل بیشتری باشد و تاخیر در آن باعث رسیدن ضرر به شخص موکل بشود وی نباید در رسیدگی به امر محوله کوتاهی نماید.
تعهد به دادن اطلاعات درست و حقیقی
شخص وکیل موظف است موکل خود را در صورت در خواست وی از روند رسیدگی مطلع سازد و اطلاعات درست و موثق را به او منتقل کند. همچنین شخص وکیل باید روش های دفاع مناسب را به موکل خویش یادآور شود تا شخص موکل بتواند بیشترین فرصت را برای رسیدن به حق خود داشته باشد.
حفظ اموال موکل و استرداد اموال او
شخص وکیل موظف می باشد اموالی را که به منظور اجرای وکالت به وی سپرده شده است به شکل امانی نگهداری کند و از این اموال محافظت نماید و بعد از اتمام قرارداد وکالت این اموال را به شخص موکل بازگرداند و در صورت بروز قصور و اشتباه آسیبی و ضرری که به اموال موکل وارد شده است باید خسارت وارده را جبران نماید.
تعهد وکیل به رعایت مصلحت موکل
شخص وکیل موظف است با توجه آن چه در قانون مدنی بیان شده است در راستای انجام مورد وکالت مصلحت شخص موکل را نیز در نظر گرفته و اقدام به انجام تعهدات خود نماید در این خصوص قانون مدنی به صراحت توضیح داده که شخص وکیل باید در اقدامات خود مصلحت موکل را مراعات نماید و از اختیارات داده شده توسط موکل پیش روی ننماید.
خدمات تخصصی وکیل پایه یک دادگستری در حوزههای مختلف
وکیل مهتاب امیدی در حوزههای مختلفی از جمله دعاوی کیفری، حقوقی، خانواده، ملکی و تجاری تخصص دارند:
- دعاوی کیفری: دفاع از متهمان و پیگیری حقوق شاکیان در پروندههای کیفری.
- دعاوی حقوقی: رسیدگی به مسائل حقوقی شامل قراردادها، مسئولیتها و دعاوی تجاری.
- مسائل خانواده: مشاوره و وکالت در دعاوی خانواده، از جمله طلاق، حضانت و تقسیم اموال.
- امور ملکی: بررسی و حل مسائل ملکی و دعاوی مربوط به املاک و مستغلات.
بهترین وکیل در تهران
وکیل مهتاب امیدی، با داشتن سالها تجربه در پروندههای پیچیده و تخصص در زمینههای مختلف حقوقی، مانند دعاوی ملکی، کیفری، خانوادگی و تجاری، آمادهاند تا بهترین راهکارهای حقوقی را به شما ارائه دهد. ما با درک نیازهای حقوقی شما در این منطقه، بهترین وکلای پایه یک دادگستری را برای ارائه مشاوره و خدمات حقوقی فراهم کردهایم. خانم علیزاده با سابقه موفق در پروندههای مختلف، آماده است تا در تمامی امور حقوقی شما را یاری دهد و از حقوق شما دفاع کند.
- وکلای با تجربه و تخصص در امور حقوقی مختلف
- محیطی حرفهای و آرام برای مشاوره و پیگیری پروندهها
- استفاده از روشهای نوین حقوقی و دسترسی به منابع معتبر